Гоё хоол
МОНГОЛ ХҮНД ТОХИРСОН ӨГЛӨӨНИЙ ЦАЙНЫ 10 ЦЭС
Ихэнх хүмүүс амжихгүй, жингээ барьж байгаа гэх шалтгаанаар өглөөний цайгаа уудаггүй. Гэтэл эсрэгээрээ өглөөний цайгаа уухгүй байх нь таргалалтад нөлөөлдөг. Учир нь өглөө хоосон гарсан ходоод өдрийн турш илчлэг өндөртэй хоол хүнсээр ихээр хэрэглэхэд нөлөөлдөг ажээ. Эдгээр цэсүүд нь хамгийн хялбар, энгийн, богино хугацаанд бэлтгэж болох, өртөг багатай өглөөний унд…
Read More »Ямар ч элсэн чихэргүй, гэхдээ маш амттай 5төрлийн жимсний чанамал хэрхэн чанах вэ?
Сахаргүй жимсний чанамал Ийм төрлийн жимсний чанамал хийхэд амархан бөгөөд их цаг ч шаардахгүй, хамгийн гол нь хэдхэн дүрэм л баримтлах ёстой юм. Сахаргүй жимсний чанамал хийхэд хэд хэдэн аргууд байдаг, гэхдээ бэлэн чанамлаа хадгалах горим адилхан буюу дээд зэргээр ариутгасан шилэн саванд хийнэ. Сахаргүйгээр ямар жимсний чанамал хийж болох…
Read More »Анартай десерт
Орц: Хальсалсан миндаль Самар 200 гр Элсэн чихэр 200 гр Сүү 0,5л Желатин 25гр Цөцгий 300мл Анар жимс 2ш Хийх арга: Самрыг 2 х/х элсэн чихэртэй нийлүүлэн нунтаглаж жижиглэнэ. Сүүг 4 х/х элсэн чихэртэй нийлүүлж буцалгаад дээр нь нунтагласан самраа цацаж хийгээд гал дээрээс гаргаж 1 цаг хөргөнө. Энэ хооронд…
Read More »Шоколадтай десерт хийх 7 төрлийн жор
Цөцгийтэй бяслагтай брауни Орц: Хар шоколад – 200 г Цөцгийн тос – 200 г Сахар – 200 г Өндөг – 5 ш Гурил – 110 г Цөцгийт бяслаг/cream cheese – 500 г Хөөлгөгч – 1 ц.х Хийх арга: Томхон саванд ус буцалгана. Цөцгийн тос, шоколадаа хувааж халуунд тэсвэртэй саванд хийж…
Read More »Махгүйгээр цуйван хийх
Ногоотой цуйван Орц: гурил- 200гр амтат чинжүү- 150гр хар мөөг – 50гр лууван гэх мэт өөрийн дуртай ногоогоо хийж болно. шар буурцагны мах -50гр ургамлын тос- 50гр Амтлагч: сонгино- 10гр вегетал амтлагч буюу өөрийн дуртай хоол амтлагч жан (шар буурцагийн сүмс) Бэлтгэх арга: Энэ маш энгийн та гэртээ яаж цуйван…
Read More »Шорлогны мах амтлах ТОП 20 шалгарсан жор
Ямар төрлийн махыг ямархуу амтат сүмсээр хэрхэн амтлаж салахын аргагүй амттай шорлог хийж сурмаар байвал энд анхаарлаа хандуулна уу. Шорлог хийх махны төрлөөс шалтгаалан 500гр мах тутамд хэрхэн өөр өөр амч, чанартайгаар амтлах жоруудыг хүргэж байна. Махны хэмжээ ихсэх тусам амтлагч орцуудаг нэмээрэй. Халуун сүмстэй, хонины махан шорлог – Сонгино…
Read More »